PEETERS ONLINE JOURNALS
Peeters Online Bibliographies
Peeters Publishers
this issue
  previous article in this issuenext article in this issue  

Document Details :

Title: Multiple sclerose: op weg naar een gepersonaliseerde behandeling van een vaak voorkomende ziekte
Author(s): DUBOIS B
Journal: Tijdschrift voor Geneeskunde
Volume: 69    Issue: 23   Date: 2013   
Pages: 1164-1166
DOI: 10.2143/TVG.69.23.2001514

Abstract :
Multiple sclerose (MS) is een ontstekingsziekte van het centrale zenuwstelsel. Over het ontstaan en het verloop ervan zijn nog veel vragen onopgelost. De eerste behandelingen werden beschikbaar in de jaren 1990 en sindsdien heeft er zich een hele evolutie voorgedaan. De komende jaren zullen een aantal nieuwe producten geïntroduceerd worden in de klinische praktijk die de behandelingsmogelijkheden verder zullen uitbreiden. Het zal dan ook een hele uitdaging zijn om rekening houdend met het werkingsmechanisme, de doeltreffendheid en de bijwerkingen het juiste product voor te schrijven aan de juiste patiënt. In dat opzicht is men op weg naar een gepersonaliseerde therapie voor MS.


Multiple sclerosis: heading for a personalised treatment of a frequent disease
Multiple sclerosis (MS) is an inflammatory, demyelinating disease of the central nervous system. Many unanswered questions remain regarding its cause and course.
Since the first drugs became available in the early nineties, the treatment of MS has changed considerably. New medications that will further increase the treatment options for patients with MS, are awaited. Therefore, neurologists will face the challenge to prescribe the right drug for the right patient, taking into account its action mechanism, efficacy and safety.


download article
34.204.173.45.