this issue
previous article in this issuenext article in this issue

Document Details :

Title: CEKUN: nieuwe medewerkers, Walter Lesch gastonderzoeker, Religieus en moreel pluralisme
Author(s): BOCKEN, Inigo
Journal: Ethische Perspectieven
Volume: 9    Issue: 3-4   Date: 1999   
Pages: 229-230
DOI: 10.2143/EPN.9.3.516867

Abstract :
Recentelijk zijn bij het CEKUN enkele nieuwe medewerkers aangesteld. Sedert 1 augustus werkt dr. Inigo Bocken als uitvoerder aan het project `Religion and Moral Pluralism' (zie hieronder). Vanaf 1 september participeren dr. Marcel Becker, prof. dr. Ludwig Heyde, dr. Christoph Hubenthal en dr. Gerrit Steunebrink in het CEKUN-onderzoeksprogramma.


Van 1 september tot eind december verblijft prof. dr. Walter Lesch als gastonderzoeker bij het CEKUN. Naast zijn onderzoeksactiviteiten geeft hij enkele openbare lezingen en verzorgt hij vier CEKUN-seminars waarin hij het programma van de `hermeneutische ethiek' zal preciseren aan de hand van enkele posities in de Angelsaksische filosofie (vooral Ricoeur, Levinas, Taylor, Walzer en Nussbaum).

Op 1 augustus is een interdisciplinair project van start gegaan over het religieuze en morele pluralisme in de hedendaagse samenleving. Het project maakt deel uit van het onderzoeksprogramma Religious and Moral Pluralism dat in verschillende Europese landen wordt uitgevoerd. Dit programma behelst een grootschalig landenvergelijkend sociologisch onderzoek naar de betekenis van het `pluralistische' karakter dat aan de hedendaagse Europese samenleving wordt toegeschreven. Het komt voort uit de European Value Studies, een programma dat inmiddels al meer dan twintig jaar gaande is.

Download article