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Document Details :

Title: Watermelon, Chate Melon and Cucumber
Subtitle: New Light on Traditional and Innovative Field Crops in the Middle Ages
Author(s): AMAR, Zohar , LEV, Efraim
Journal: Journal Asiatique
Volume: 299    Issue: 1   Date: 2011   
Pages: 193-204
DOI: 10.2143/JA.299.1.2131063

Abstract :
This article has reviewed the history of certain vegetables of the Cucurbitaceae family, and the change they underwent in their cultivation and distribution from antiquity to the Middle Ages. The watermelon, the melon, and the chate melon were undoubtedly well established in Levantine agriculture and diet from biblical times to the Classical period. Because of the Islamic conquests, new types of sweet and fleshy watermelons similar to our own were developed and distributed. The cucumber, a new vegetable, joined them and was added to the diet. These are but a few examples of many crops, medicinal substances and spices that were distributed and dispersed during the Middle Ages from South and East Asia to the Middle East, and thence to Europe.



Cet article traite de l’histoire de certains légumes de la famille des cucurbitacées et des changements survenus dans leur culture et leur diffusion de l’antiquité au Moyen-Âge. La pastèque (Citrullus lanatus), le melon (Cucumis melo) et le Cucumis melo var. chate étaient certainement bien établis dans l’agriculture levantive et le régime alimentaire des temps bibliques à la période classique. À la suite des conquêtes arabes, de nouvelles variétés de pastèque, douces et charnues, semblables à celles que nous connaissons aujourd’hui, furent cultivées et diffusées. Le concombre (Cucumis sativus), légume nouveau venu, s’ajouta ensuite au régime alimentaire. Ce ne sont là que quelques exemples parmi les nombreuses cultures, substances médicales et épices qui, provenant de l’Asie du Sud et de l’Asie Orientale, se diffusèrent au Moyen-Orient et de là en Europe.

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