PEETERS ONLINE JOURNALS
Peeters Online Bibliographies
Peeters Publishers
this issue
  previous article in this issuenext article in this issue  

Document Details :

Title: Endoveneuze lasertherapie als behandeling van veneuze insufficiëntie
Author(s): VAN DEN BUSSCHE D, AUDENAERT E, SCHEPENS A, LISSENS P, VUYLSTEKE M
Journal: Tijdschrift voor Geneeskunde
Volume: 61    Issue: 11   Date: 2005   
Pages: 835-840
DOI: 10.2143/TVG.61.11.5002196

Abstract :
Veneuze insufficiëntie in de onderste ledematen is een veelvoorkomende pathologie te wijten aan terugvloei ter hoogte van de safenofemorale junctie. De klassieke behandeling bestaat uit een ligatie en stripping van de v. saphena ter hoogte van de safenofemorale junctie met het al dan niet opsporen en afbinden van varikeuze perforanten. Om het comfort van de patiënt te verbeteren en de kosten en de risico’s te drukken, werden de voorbije jaren minimaal invasieve alternatieven in de behandeling van varikeuze venen op basis van insufficiëntie van de safenofemorale junctie en de v. saphena magna uitgetest.
Wij beschrijven de endoveneuze lasertherapie als minimaal invasieve behandeling voor varices en geven een overzicht van de resultaten in ons ziekenhuis.

Endovenous laser obliterationfor the treatment of venous insufficiency
Venous insufficiency of the lower extremities is a common medical condition, due to reflux in the saphenofemoral junction. Ligation of the greater saphenous vein at the saphenofemoral junction and its stripping with ligation of the varicose perforants have been the standard treatment.
Minimally invasive alternatives for treatment of varicose veins have been tested to enhance the comfort of the patients, while decreasing the costs and risks of the classical therapy. We describe endovenous laser therapy as a minimal invasive treatment for varicose veins and give a summary of the results in our hospital.

download article
35.173.48.53.